Universitete elit partnerë të UNS

UNIVERSITETI NDËRKOMBËTAR NË STRUGË-  UNIVERSITET ME NUMRIN MË TË MADH TË MARRËVESHJEVE TË BASHKËPUNIMEVE ME 500 UNIVERSITETE SIPAS LISTËS SË SHANGAJT

Përkrah suksesit të jashtëzakonshëm në punën e UNS-ës në shumë fusha, bashkëpunimi ndërkombëtar zë një vend të veçantë.  Gjegjësisht, UNS në peridhën e kaluar  ka zhvilluar një rrjetë të gjerë partneriteti universitar, si nga vendet Evropiane, ashtu edhe nga ShBA, Kanada, Japonia, Kina, Australia, Brazili dhe vende të tjera. Ajo që i jep rëndësi dhe domethënietë vecantë, janë bashkëpunimet me universitete  të cilat janë në listën e Shangajit të 500 universiteteve më të mira në botë.

Është e sigurt se UNS është një nga universitetet me numrin më të madh të marrëveshjeve të bashkëpunimit me 500 universite me rangimin më të lartë,ku ndër më të rëndësishëm janë  Univeristeti Irvin i Kalifornisë- ShBA, Universiteti Shtetëror i Miçiganit-SHBA, Universiteti San Paolo- Brazil, Universiteti Kiel- Gjermani, Universiteti i Milanos- Itali, Universiteti i Firences – Itali, Universiteti i Szeged-Hungarisë dhe shumëuniversitete të tjera.

Vetëm ata që praktikojnë dhe respektojnë standardet dhe kriteret e larta në procesin mësimor dhe arsimor kanë mundësinë të krijojnë bashkëpunime me universitetet më të mira, prandaj këto marrëveshje janë konfirmimi më i mirë për UNS .

 

Universiteti i Milanos- Itali

 

Universiteti i Firences – Itali

 

Universiteti San Paolo- Brazil

 

Universiteti Shtetëror i Miçiganit-SHBA

 

Univeristeti Irvin i Kalifornisë- ShBA

 

Univeristeti Irvin i Kalifornisë- ShBA