Work and Travel MK

Work and Travel е една од најуникатните програми што ги нуди Меѓународниот Универзитет во Струга. Минатата година бев дел од оваа програма, преку која успеав да ги конкретизирам моите идеи за стандардите што ги имаат САД. WAT е програма која им помага на сите студенти да донесат нови идеи, искуства и иновации во местата во кои живеат.

Цел на програмата:

1. Работете и останете во САД, Англија или Германија за време на летните одмори

2. Запознавање нови култури и

работни искуства во САД

3. Усовршување на англискиот јазик

4. Стекнување нови пријателства со студенти

од целиот свет

5. Можност за финансиска добивка